Flex-leasing gør det muligt

Hvad er flex-leasing?

 

Man leaser en bil uden registreringsafgift, og betaler herefter registreringsafgiften månedsvis for en ønsket periode. For at benytte sig af denne løsning skal afviklingen kombineres med en leasingkontrakt gennem et leasingselskab. I samarbejde med os sker dette via vores samarbejdspartnere bl.a. Nordania Leasing.

Hvad er fordelene?

 

Man har en væsentlig mindre kapitalbinding, typisk 50% af den danske markedspris. Da der ved brug af denne metode ofte er tale om meget specielle biler, vil disse også være nemmere at omsætte efter endt brug, fordi bilen stadig er uden registreringsafgift og kan sælges i udlandet, hvor der er et større køberklientel. Bilen vil til enhver tid senere kunne indregistreres på danske eller udenlandske nummerplader, hvis man ønsker det. Flexleasing er mest velegnet til specielle/dyre biler og/eller biler man ønsker at bruge for en periode f.eks. en cabriolet til brug i sommermånederne. Min. løbetid er 12 måneder.

Metoden er også fordelagtig til en udlænding, der er ansat i en dansk virksomhed for en periode.

Hvem ejer bilen?

 

Bilen indregistreres med leasingselskabet som ejer og leasingtager som bruger. Efter endt leasingperiode kan/skal leasingtager anvise en køber, der indfrier bilens restværdi (kun erhverv).

Hvad sker der efter leasingaftalens udløb?

 

Leasingtager anviser køber til kontraktens restværdi og bilen afmeldes. Hvad gør man så?

A. Bytter bilen eller sælger den til Amager Billand A/S.

B. Sælger bilen i udlandet eller lader den indgå som bil til fx. sommerhus/hus i udlandet.

C. Forlænger leasingkontrakten.

Amager Billand A/S er til enhver tid behjælpelig med indregistreringen og papirgangen, uanset hvad du beslutter dig for.

Hvad koster det?

 

Den procentvise registreringsafgift betales på brugte biler med 0,5% (bilens alder over 36 måneder) eller 1% (bilens alder 3-36 måneder) pr. måned af bilens totale vurderede registreringsafgift, samt en forrentning af den tilbageværende ikke betalte registreringsafgift. Hertil kommer omkostninger til etablering af leasingkontrakten (stiftelsesomkostninger kr. 15.000, Dantrack ca. kr. 8.000, forsikringserklæring kr. 850), samt ydelse på leasingkontrakten. Registreringsafgiften for den ønskede periode betales ofte forud.

Hvilke biler kan bruges?

 

Der må ikke i forvejen være betalt registreringsafgift på bilen. Da ca. halvdelen af vores indkøbte biler kommer fra udlandet, har vi et stort udvalg af egnede biler.

Artikler

 

Læs artiklen fra bilmagasinet ’Bilen’, hvor man sammenligner priser på hhv. flexleasing og almindeligt køb.

Læs artikel fra Bilen

Læs artiklen fra Vmax om flexleasing og mulighederne for tax free kørsel.

Læs artikel fra Vmax

Kontakt

 

Er du interesseret i at høre mere eller ønsker du et konkret tilbud, kan du kontakte Simon Morsing Jørgensen, der er vores rådgivere i flexleasing.